خصوصیات پارامترهای مهم مورفو-غذایی تپه جدید بانزل
پارامترهای مورفولوژیکی افزودن ویژگیهای رنگ مرتبط با محتوای مواد مغذی هویج در نسلهای F1 و F2 مورد ارزیابی قرار گرفت.
وزن ریشه (گرم)، وزن ساقه (گرم)، قطر ریشه (میلی متر)، عرض شانه ریشه (میلی متر)، ضخامت دمبرگ (میلی متر)، رشد ریشه جانبی، شکل ریشه، رنگ سبز روی شانه، رنگ قرمز روی شانه، باریک شدن ریشه شکل نوک ریشه، رنگدانه سطح ریشه، رنگ هسته و رنگ قشر بر اساس توصیفگر IPGRI (مربای هویج یک کیلو) هویج وحشی و پرورشی مشخص شد.
اطلاعات گذرنامه 64 ژنوتیپ هویج به همراه پارامترهای مورفو- مغذی ثبت شده نیز ارائه شده است.
ارزیابی پارامترهای فیزیکوشیمیایی و تغذیه ای
جمعآوری و آمادهسازی نمونه هویجهای بالغ با رنگهای مختلف از نسل F2 برای تعیین پروفایل تغذیهای بر اساس غربالگری فنوتیپی 2 ساله به مؤسسه Post Harvest ارسال شدند.
ریشه های مبل طوسی کرم 64 ژنوتیپ به طور کامل شسته، بریده شده و در هوا خشک شد تا پودر ریز به دست آید و این ماده پودری بیشتر برای آزمایش آنالیز تقریبی (50)، آنالیز رنگ ریشه و β-کاروتن استفاده شد.
تعیین مجموع جامدات محلول کل جامدات محلول از طریق رفرکتومتر دستی با جبران دمای خودکار تعیین شد و مقادیر به صورت درجه بریکس بیان شد.
تعیین pH PH آب هویج با PH متر تعیین شد و نمایشگر قرائت شد.
تعیین اسیدیته اسیدیته از طریق تیتراسیون در برابر 0.1 N NaOH در حضور نشانگر فنل فتالئین تا رسیدن به نقطه پایان رنگ صورتی روشن برآورد شد.
تعیین محتوای ویتامین C برآورد روش تیترومتری با استفاده از رنگ 2-6 دی کلروفنولیندوفنل برای نمونه ها بر اساس مقایسه با مقدار استاندارد انجام شد.
تعیین میزان رطوبت 2.0 ماگ از نمونه زمین ریشه در بوته در دمای 105 درجه سانتیگراد به مدت 72 ساعت خشک شد اختلاف وزن به عنوان میزان رطوبت تخمین زده شد.
- منابع:
- تبلیغات: